Follow Us: fbtwiterrss
Theme Color:
Language:
Others
Text Size:
A- A A+

Pemberian Tablet kepada Rumah Anak Yatim KAYFAZ

penyerahan-tabletkayfazSebentar tadi berlangsungnya majlis ringkas serahan 25 unit tablet kepada pengurusan dan penghuni Kompleks Anak Yatim Fatimah Al Zahra (KAYFAZ) MAIM. Disampaikan oleh Penolong Setiausaha Bahagian Zakat MAIM, Ustazah Shakina binti Mohd Said kepada wakil pengurusan KAYFAZ.

Tidak lain tidak bukan tablet berkenaan boleh dimanfaatkan oleh penghuni KAYFAZ dalam mengikuti pembelajaran dan pelajaran dari rumah secara digital terutama dalam musim-musim covid ini. Bukan apa, selarang ini semuanya dihujung jari dan internet boleh diakses dimana-mana sahaja kita berada. Perkara baik dimanfaatkan pastinya cantik dan baiklah hasilnya...

Firman Allah SWT yang bermaksud:

"Dan mereka bertanya lagi kepadamu (wahai Muhammad), mengenai (masalah) anak yatim.

Katakanlah: Memperbaiki keadaan anak yatim itu amatlah baiknya dan jika kamu bercampur gaul dengan mereka (maka tidak ada salahnya) kerana mereka itu ialah saudara kamu (yang seagama) dan Allah mengetahui akan orang yang merosakkan (harta benda mereka) daripada orang yang hendak memperbaikinya. Dan jika Allah menghendaki tentulah Dia memberatkan kamu (dengan mengharamkan bercampur gaul dengan mereka). Sesungguhnya Allah Maha Kuasa Lagi Maha Bijaksana." - Surah al-Baqarah, ayat 220.

 

VOTE

Your opinion about the new portal of Melaka Islamic Religion Council:

Can Be Further Improved - 0%
Good - 33.3%
Satisfy - 0%

VISITOR STATISTICS

Today1460
Yesterday1660
This Week4511
This Month10546
Total3742271

Malacca Islamic Religion Council,
Pusat Islam Melaka, Bukit Palah,
75400, Melaka.

 +606-283 7416 / 283 2077
      / 284 9809

 +606 282 6033

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

.