|

Skuad Agihan Zakat MAIM Cawangan Masjid Tanah menyantuni Encik Zaki bin Husiin di DUN Tanjung Bidara

santuni asnaf tg bidara   may

santuni asnaf tg bidara   may2

santuni asnaf tg bidara   may3

 

Assalamualaikum dan Salam Aidil Fitri

Santuni saudara kita, Encik Zaki bin Husiin di DUN Tanjung Bidara bersama Skuad Agihan Zakat MAIM Cawangan Masjid Tanah. Kita bantu sampaikan sumbangan wang tunai dan akan memyusul beberapa bantuan secara bulanan iaitu bantuan makanan bulanan dan persekolahan anak. Sebagai makluman bersama isteri Encik Zaki kini berada di wad ICU Hospital Melaka berikutan kegagalan buah pinggang yang serius. Kini encik Zaki terpaksa bekerja sambil menjaga kedua anak beliau. Insha Allah kami di MAIM akan bantu sehabis baik. Semoga keluarga ini sabar dan tabah dengan ujian yang menimpa.
 
Rasulullah SAW menjelaskan kelebihan menolong orang lain yang dalam kesusahan, maksudnya:
“Sesiapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan daripadanya satu kesusahan pada hari kiamat. Sesiapa yang menjadikan urusan orang lain mudah, pasti Allah akan memudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (Hadis riwayat Muslim)
 
 
 
Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Khamis 01 Jun 2023, 07:53:27.

Jumlah Pelawat

003613247

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal Amiro Technology Sdn Bhd

privasi

Bilangan Masjid dan Surau Mengikut Daerah di Negeri Melaka