|

Saudara Muslim Majlis Agama Islam Melaka Terima Sijil Asas Pengajian Islam Muallaf di Universiti Melaka (UNIMEL)

KONVO1

KONVO2

KONVO

 

Assalamualaikum dan Salam Muhibbah
 
Alhamdulillah tahniah diucapkan kepada saudara muslim kita telah yang berjaya menamatkan pengajian dalam bidang pendidikan Sijil Asas Pengajian Islam Muallaf di Universiti Melaka (UNIMEL) yang dulu dikenali Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM).
 
Seramai 16 orang saudara muslim kita yang juga asnaf muallaf Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) hadir menerima sijil tauliah tamat pengajian yang disampaikan oleh ADUN Kuala Linggi, YB Tuan Rosli bin Abdullah. Mereka diraikan bersama pada Majlis Konvokesyen Sijil Asas Pengajian Islam anjuran bersama UNIMEL dan MAIM. Hadir sama Timbalan Naib Cancelor UNIMEL, Ts Dr Yuseni bin Ab Wahab dan Setiausaha MAIM, Ybhg Tuan Haji Muhammad Ikram bin Ibrahim. Umur bukan penghalang mereka melanjutkan pengajian khususnya mendalami ilmu Islam pemantapan aqidah, fekah, pengajian al-Quran & hadis dan syariah. Bukan sijil yang dikejarkan, pengisian ilmu Islam itu sendiri menjadi titik tolak peri pentingnya untuk manfaat diri dan keluarga mahupun masyarakat sekeliling. Tahniah sekali lagi kami ucapkan. MAIM akan terus memberi dokongan dan sokongan kepada semua asnaf kita yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat yang lebih baik.
 
Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:
“Barangsiapa yang menempuh satu jalan untuk menuntut ilmu maka Allah SWT akan memudahkan baginya jalan untuk ke Syurga. Tidaklah satu kumpulan berkumpul di dalam sebuah rumah di antara rumah-rumah Allah, membaca kitab Allah (al-Qur’an) dan mempelajarinya sesama mereka melainkan akan turun kepada mereka sakinah (ketenangan), diliputi ke atas mereka rahmat dan dinaungi oleh malaikat serta Allah SWT akan menyebut mereka pada malaikat yang berada di sisi-Nya”. Riwayat Muslim (4867)
 
Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Isnin 06 Mei 2024, 01:48:01.

Jumlah Pelawat

003737520

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi

/*SENARAI PASAR MALAM DI DAERAH DUNGUN