|

Skuad Agihan Zakat MAIM (SAZ) Cawangan Jasin Santuni Aasnaf dan Mereka yang Memerlukan

pe1

pe2

pe3

 

Assalamualaikum dan Salam Muhibbah

Tahun baru azam dan semangat semakin baru dan laju, perkongsian Skuad Agihan Zakat MAIM (SAZ) Cawangan Jasin minggu ini tidak lain tidak bukan santuni asnaf dan mereka yang memerlukan.

Kali ni bersama Pegawai Khas MAIM, Ybhg Datuk Wira Md Rawi bin Mahmud dan Penolong Setiausaha Bahagian Zakat MAIM, Ustaz Mohd Rizalman bin Syed. Turut sama ziarah kali ni ADUN Asahan, YB Datuk Fairul Nizam bin Roslan.

Menyampaikan cek kepada Imam Haji Azmi bin Abd Karim bagi pembelian peralatan bagi baik pulih bumbung rumah yang telah rosak dan bocor.  Juga santuni asnaf Makcik Salmah binti Mohamad dan Puan Siti Fatimah binti A. Ghani dengan menerima sumbangan wang tunai. 

Dan sempat menjenguk kebun tanaman pengaga yang diusahakan oleh Encik Muhammad Hasrul bin Hasan yang juga merupakan bekas penerima bantuan kami (asnaf) yang kini telah berjaya menjadi petani sepenuh masa dan mampu menampung kehidupan seharian hasil jualan tanaman. Tahniah diucapkan dan teruskan usaha serta komited pada kerjaya sebagai petani moden.

Firman Allah SWT yang bermaksud: "Jika kamu berbuat kebaikan, (maka faedah) kebaikan yang kamu lakukan adalah untuk diri kamu; dan jika kamu berbuat kejahatan, maka (kesannya yang buruk) berbalik kepada diri kamu juga." - Surah al-Isra', ayat 7.

 

 

 

Pin It

Hubungi Kami

Majlis Agama Islam Melaka,
Pusat Islam Melaka,
Bukit Palah, 75400,
Melaka, MALAYSIA.

G : 2.21462, 102.26442

T : +606 283 7416 / 283 2077 / 284 9809
F : +606 282 6033
E : admin[at]maim[dot]gov[dot]my

Ikuti Kami

Kemaskini Terkini

  • Pada Selasa 16 Julai 2024, 09:34:29.

Jumlah Pelawat

003765622

PENAFIAN : Pihak Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) tidak akan bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada ataupun syarikat yang disyorkan oleh MAIM. 

Paparan terbaik dengan resolusi 1366 x 768 piksel dengan pelayar popular seperti Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari & Opera. 

Portal Rasmi Majlis Agama Islam Melaka

MyGov Portal

privasi